Over Theater 050 mooie voorstellingen, meer aandacht

Het noorden van Nederland, de stad Groningen en omgeving, biedt een thuis voor veel makers van bijzondere theaterprojecten. Niet iedere voorstelling wordt echter opgemerkt door de media. Theater 050 vindt dat deze mooie voorstellingen meer aandacht verdienen. Vandaar dat wij – enthousiaste theaterliefhebbers – Theater 050 hebben opgericht.

Door middel van beschrijvingen, interviews, columns en reportages zetten wij projecten in de spotlights. Daarnaast proberen wij deze voorstellingen te duiden. We schrijven geen recensies en geven nergens sterren, maar gaan vooral op zoek naar het achterliggende verhaal van een bepaald theaterstuk. Welke onderdelen van een uitvoering zetten aan tot nadenken?

In een theater gebeurt veel meer dan alleen de voorstelling. Daarom willen wij ook heel graag het maakproces volgen: hoe ontwikkelen de makers een voorstelling en wat betekent deze productie voor de maatschappij?

Door te schrijven over onze ervaringen in het theater en het achterliggende proces, is het voor jou mogelijk om de voorstelling mee te beleven.

Theater 050 wordt gemaakt door een enthousiaste groep theaterliefhebbers. Heb jij tips over voorstellingen in Groningen die wij niet mogen missen? Laat het ons weten. Wil je jouw theaterbeleving vergroten door te schrijven voor Theater 050? Stuur dan een mail naar: redactie@theater050.nl

Tot ziens in het theater!