Theater 050 Nieuwsoverzicht

Theater050 zoekt nieuwe schrijvers

Deel jouw passie voor het theater Theater050 zoekt nieuwe schrijvers

Het platform Theater050 wordt gemaakt door enthousiaste theaterliefhebbers. Onze missie is om mooie theaterprojecten in de stad Groningen en omgeving een podium te bieden. Deel jij onze liefde voor het theater? Laat het ons weten en word schrijver!

Eindredacteur gezocht

Help mee om Theater050 nog beter te maken Eindredacteur gezocht

Theater050 wordt gemaakt door enthousiaste theaterliefhebbers. Onze missie is om mooie theaterprojecten in de stad Groningen en omgeving een podium te geven. Als eindredacteur lever je een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan dit platform.

Avontuurlijke redactieleden gezocht

Doe mee als schrijver of videograaf Avontuurlijke redactieleden gezocht

Als redactielid help je mee om theaterprojecten in de spotlights te zetten, door middel van verslagen, interviews, columns en reportages. Heb je een liefde voor het theater en ben je bereid om in het achterliggende verhaal van een voorstelling te duiken? Wil je jouw schrijf- of videotalent verder ontwikkelen en als vrijwilliger meehelpen om het platform Theater050 te versterken? Dan willen wij jou graag beter leren kennen.

"Noorderzon is iets dat je live moet kunnen beleven"

Noorderzomerprogramma "Noorderzon is iets dat je live moet kunnen beleven"

Dit jaar zou de dertigste editie van Noorderzon plaatsvinden. Een mooie reden om er een speciaal festival van te maken. Helaas gooit corona roet in het eten. Gelukkig zijn de organisatoren erin geslaagd om een alternatief programma te maken. We gaan hierover in gesprek met Milou de Boer, marketing en communicatie bij Noorderzon.

Thuisblijven en toch het theater bezoeken

Theater - online voorstellingen Thuisblijven en toch het theater bezoeken

Door de corona-maatregelen zijn alle theaters dicht tot 1 juni. Voor theaters, gezelschappen en theaterbezoekers is dit een vreemde tijd: voorstellingen worden uitgesteld of gaan helemaal niet meer door. Gelukkig zijn sommige voorstellingen online te bekijken. Dit overzicht wordt in april verder aangevuld.

Beijum krijgt de sleutel van de Stadsschouwburg

De Wijk De Wereld 2020 Beijum krijgt de sleutel van de Stadsschouwburg

3 maart is een bijzondere dag voor De Wijk De Wereld. De Groningse wijk Beijum krijgt symbolisch de sleutel aangereikt van de Stadsschouwburg. De bewoners nemen - samen met theatermakers, muzikanten en choreografen - in juni de schouwburg over om op ontdekkingsreis te gaan en de buurt samen te brengen.

Meedoen als schrijver / redactielid

Meedoen als schrijver / redactielid

Heb je een liefde voor het theater en ben je bereid om in het achterliggende verhaal van een voorstelling te duiken? Wil je jouw schrijftalent verder ontwikkelen en meehelpen om Theater 050 als platform te versterken? Dan willen wij jou graag beter leren kennen.

Theater 050 wordt gemaakt door een enthousiaste groep theaterliefhebbers. Heb jij tips over voorstellingen in Groningen die wij niet mogen missen? Laat het ons weten. Wil je jouw theaterbeleving vergroten door te schrijven voor Theater 050? Stuur dan een mail naar: redactie@theater050.nl

Tot ziens in het theater!