GT Online Mads Wittermans speelt live in het Grand Theatre

Op vrijdag 24 april is Mads Wittermans, door middel van een livestream, te zien in het Grand Theatre. Hij speelt dan zijn spraakmakende voorstelling 'A Hard Day's Night': een bewerking van de gelijknamige voorstelling van mimegroep Nieuw West.

A Hard Day's Night is een monoloog van een maatschappelijk randfiguur, losgeslagen van de heersende conventies. Mads Wittermans speelt een skinhead die het uitschreeuwt tegen de burgermaatschappij.

In de jaren negentig was A Hard Day’s Night van Nieuw West legendarisch. In deze harde, rauwe voorstelling over het zwarte, nachtelijke straatleven van een skinhead, mengde toneelschrijver Rob de Graaf duistere poëzie met felle maatschappijkritiek. Mads Wittermans brengt deze tekst opnieuw tot leven.

Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus is het Grand Theatre tot nader order gesloten. De voorstelling van Mads Wittermans is rechtstreeks te bekijken op GT Online. Onder deze titel zendt het Grand Theatre iedere vrijdag om 20:30 speciale voorstellingen uit via de website. Deze registraties zijn 24 uur lang gratis te zien.

Datum livestream
Vrijdag 24 april, vanaf 20:30

Afbeelding: © Knelis. Mads Wittermans in 'A Hard Day's Night', aangeleverd door Grand Theatre.

Credits
Concept en spel: Mads Wittermans
Spel: Just van Bommel
Eind-regie: Hendrik Aerts
Tekst: Rob de Graaf, Marien Jongewaard
Audio- en video-advies & ondersteuning: Martin J.A. Lambeek, Loekie Wiefferink
Dramaturgisch advies: Judith Blankenberg
Producent: Miranda Laanstra

De livestream is tot stand gekomen door Grand Theatre en Theater Producties Wittermans. De voorstelling is vertrokken vanaf Station Noord, het netwerk voor talentontwikkeling in Noord-Nederland, en kwam tot stand met dank aan Grand Theatre, Noorderzon, Het Houten Huis, Tryater en Peergroup.

Nog even dit

iDEALqrOnze artikelen zijn gratis en zullen nooit achter een betaalmuur verdwijnen. Voor theatermakers willen wij een onafhankelijk en levendig platform bieden: voor nu en in de toekomst. Donaties zorgen ervoor dat wij op lange termijn kunnen blijven investeren in het platform Theater050 en dat verhalen over theaterproducties belicht worden.
Betalen kan via onderstaande knop en je mag het bedrag zelf kiezen.
Bedankt voor je steun!

iDEAL

Kies het bedrag en doneer
Ticketverkoop voor culturele evenementen via cultuurkaartje.nl