Writing, Editing and Mediating Renée Langenhuijsen

Naast haar passie voor de podiumkunsten, houdt Renée van alles wat met tekst te maken heeft. Zo studeert ze momenteel Writing, Editing and Mediating en vertaalt en corrigeert ze Engelstalige teksten. Ook schrijft ze teksten voor diverse doeleinden.

Vooral voorstellingen over complexe en maatschappelijke thema’s vindt ze interessant. Ze onderzoekt wat mensen drijft, waar hun motivaties liggen en op welke manieren de mens een product is van een generatie. Ze wordt voornamelijk geïnspireerd door het absurdisme, zoals de werken van Samuel Beckett.

'Elke generatie begraaft zijn vader'

In het Grand Theatre bezoeken we de tweede try-out van 'Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt?' (a.k.a. 'Vaders') van Illustere Figuren. Daarna interviewen we Joachim Rümke en Zen Roorda over hun perspectieven en motivaties. Zij vertellen ons waarom 'doorgeven' en 'afwijzen' zulke belangrijke thema's zijn in het vaderschap.

Theater 050 wordt gemaakt door een enthousiaste groep theaterliefhebbers. Heb jij tips over voorstellingen in Groningen die wij niet mogen missen? Laat het ons weten. Wil je jouw theaterbeleving vergroten door te schrijven voor Theater 050? Stuur dan een mail naar: redactie@theater050.nl

Tot ziens in het theater!