K3 Dromenshow Allerlaatste Dromenshow van K3 met Klaasje

31 oktober 2021 is voor menig K3 fan een dag met een donker randje om de toch altijd zo vrolijke en kleurige groep. Vandaag is de allerlaatste show van Klaasje Meijer (ja, het is weer de blonde die de fakkel doorgeeft). Ik ben benieuwd wat ik ga aantreffen bij dit laatste optreden van de Dromen tour, die helemaal in het teken staat van het afscheid van Klaasje.

Een kind lenen leek mij wat drastisch, maar een perskaart is misschien nog wel een beter excuus om deze show te bezoeken. Bij aankomst in MartiniPlaza was er eerst uiteraard de QR code check, dit ging gelukkig nog best snel. Na de kaartcontrole zoek ik even een rustig plekje en loop als de gong gaat naar de ingang. Links of rechts, het staat vaak niet meer aangegeven welke ingang het beste bij jou stoel past en ik besluit om voor rechts te kiezen, goed gegokt met mijn stoel acht op rij tien hoef ik mijzelf niet langs veel mensen te wurmen.

K3 Dromenshow
© Studio 100, K3 Dromenshow


Het ballet komt op en vervolgens Ron Boszhard. Hij gaat vandaag de show, de derde van deze deze dag en de zesde dit weekend, aan elkaar praten. Ik vind het bij voorbaat al super knap dat K3 drie shows op een dag kan geven, daar heb je wel echt een topconditie voor nodig. Het ballet doet weer hun kunstje en K3 wordt aangekondigd. De dames komen op door de gordijnen in het decor, omhuld met rook. Ze beginnen met hun liedje Altijd blijven dromen wat natuurlijk een toepasselijke opening is.

Van te voren kon het publiek twee brieven deponeren in twee verschillende boxen.
K3 Dromenshow
© Studio 100, K3 Dromenshow

Een box om Klaasje te bedanken en een box om te laten weten waar klaasje haar opvolg(st)er, ja het mag ook een jongen zijn dit keer, aan moet voldoen. Marthe of Hanne pakken tijdens de show een brief die aan Klaasje gericht is en lezen deze voor. Later pakt Klaasje ook zelf brieven. Ron Boszhard leest tijdens het omkleden van de dames een brief voor uit de andere doos. Uiteraard probeert hij elke keer toch de andere kant op te lopen om een verkeerde brief te pakken maar hij wordt tegengehouden door het roepende publiek.

Het valt op dat dit publiek in verhouding voor een groot deel uit volwassenen bestaat. Er worden steeds brieven van twintigers uit de boxen gepakt, deze zijn ook in groten getale aanwezig. Mijn vermoeden is dat dit toch te maken heeft met dat het de allerlaatste show van Klaasje is. En K3 heeft sowieso natuurlijk een grote fanbase van oudere fans die zijn blijven 'hangen'.

De show zelf zit zoals je van Studio100 verwacht zeer goed in elkaar. Het decor bestaat onder andere uit een grote kast waar de dames hun outfits pakken van de bijbehorende liedjes die ze gaan zingen. Deze liedjes is een mengeling van oude liedjes (zoals Alle Kleuren van de eerste formatie) als nieuwere liedjes.

Richting het einde van de show komt het moment dat Hanne en Marthe emotioneel het woord nemen en Klaasje bedanken.
K3 Dromenshow
© Studio 100, K3 Dromenshow

Dit afscheidsmoment blijkt in elke show voorgekomen te zijn. Alleen nu is het natuurlijk echt voor de allerlaatste keer. Ook Klaasje neemt het woord. Zij bedankt Hanne en Marthe en natuurlijk het publiek. Dan start het liedje Liefde is overal en houdt het publiek de bij de ingang verkregen bordjes omhoog met aan de voorkant een groot hart erop, vergezeld van vele gsm lichtjes. Hierna ontvangt Klaasje onder andere een bosje bloemen en mag ze een laatste liedje kiezen. Ze kiest voor Beter als je danst en het publiek dat toch al stond swingt en danst mee. Na dit spetterende einde volgt weer een groot applaus.

K3 Dromenshow
© Studio 100, K3 Dromenshow

De gordijnen sluiten voor een laatste keer rond Hanne, Marthe en Klaasje. Voor die laatstegenoemde eindigt na zes jaar haar K3 shows. Het allerlaatste optreden zal in de vorm van een gastoptreden zijn op 6 november in Antwerpen bij Back to the 90s & Nillies. Inmiddels is er al een zoektocht gaande naar haar opvolg(ster) en zullen we eind november weten wie K3 weer compleet gaat maken. Volgend jaar staan ze ongetwijfeld opnieuw weer in MartiniPlaza in de nieuwe samenstelling.

Foto's: © Studio 100, K3 Dromenshow

Nog even dit

iDEALqrOnze artikelen zijn gratis en zullen nooit achter een betaalmuur verdwijnen. Voor theatermakers willen wij een onafhankelijk en levendig platform bieden: voor nu en in de toekomst. Donaties zorgen ervoor dat wij op lange termijn kunnen blijven investeren in het platform Theater050 en dat verhalen over theaterproducties belicht worden.
Betalen kan via onderstaande knop en je mag het bedrag zelf kiezen.
Bedankt voor je steun!

iDEAL

Kies het bedrag en doneer
Ticketverkoop voor culturele evenementen via cultuurkaartje.nl