K3 – De 3 Biggetjes Roze op het podium en in het publiek

Ik sta in een propvolle bus richting Martiniplaza Theater en kijk om mij heen. Een stortvloed van jonge vrouwen, ik schat ze rond de twintig, gehuld in roze. Daarnaast tel ik twee kinderen. Toegegeven, als bijdrage aan de feestvreugde draag ik ook een roze trui. Aangekomen bij het theater zie ik hetzelfde beeld. Groepjes twintigers, al dan niet verkleed of met varkensoortjes op hun hoofd domineren de rij. Wie nog twijfelde of hij goed was weet het nu zeker, je staat in de juiste rij voor de musical 'De 3 Biggetjes'.

Studio 100 doet goede zaken met de merchandise, K3-boekjes, de LP van de musical, K3 poppen met varkensoortjes en voor de jongere bezoekers een lightstick die verschillende kleurtjes licht geeft en een dansende K3 projecteert in het donker. Net als ik in mijn zojuist gekochte programmaboekje (a vijftien euro) blader, word ik aangesproken door een groepje meisjes 'mevrouw, zou u een foto van ons willen maken voor het 3 biggetjes doek?' dat voor dit doeleinde is neergezet. Ik heb K3 nog in alle eerdere formaties meegemaakt en ben nog net niet het dubbele qua leeftijd. Plots voel ik mij oud. Ik maak van de gelegenheid gebruik en vraag het groepje om ook een foto van mij voor datzelfde doek te maken, ik ben er nu toch.

'De 3 Biggetjes' met K3 is aan de derde uitvoering toe.

In 2003 en 2007 waren de eerdere edities. Ik heb nog nooit een versie gezien en vind dit jammer, daarom ben ik erg nieuwsgierig naar deze musical. In anderhalf uur tijd worden we meegenomen in het leven van Knirri (Marthe), Knarri (Hanne) en Knorri (Julia). Net op het moment dat Ganda, mama Big (Nurlaila Karim) een paar dagen op vakantie gaat, slaat het wolvenalarm in de vorm van konijn Pluisje (Marie Verhulst) niet aan. Hierdoor komen de drie biggetjes in aanraking met de wolven Wuppert (Louis Thijssen), Willy (Michiel De Meyer) en Waldo (Gio Kemper). Onder leiding van de oude wolf Baltimoor en tevens de vader van de wolven (Peter Thijssen), moeten deze wolven ervoor zorgen dat de drie biggetjes gevangen worden en opgegeten. Leuk detail: Peter Thijssen speelde vroeger de rol van Wuppert, die zijn zoon Louis Thijssen nu vertolkt.

Er is echter een probleem, de wolven en de drie biggetjes worden verliefd op elkaar. Van opeten is dus geen sprake. Wel van kusjes in de vorm van neusjes tegen elkaar aan en handjes vasthouden. Mama Big ziet de romance niet zitten en Baltimoor ziet zijn plan in duigen vallen. Beide proberen hier een stokje voor te steken. Gaat dat Baltimoor en mama Big lukken?

Het decor draait twee kanten op.

Aan de ene kant zit de herberg van de biggen, uiteraard erg roze. Aan de andere kant schuilt de wat donkere wolvenrots. De biggetjes en wolven worden ondersteund door een scala van andere dieren in het bos zoals een bever en vos. De dieren hebben allemaal een eigen karakter en stem. Tijdens een gemaskerd bal in de herberg dansen en zingen de dieren er op los. Ik vind het grappig dat de rol van vos uitgevoerd wordt door Walter Baele, de acteur die in Samson Van Leemhuyzen speelde (de secretaris van meneer de burgemeester). De rol is anders, maar de stem hetzelfde.

Het publiek geniet van de oude bekende liedjes zoals Amor en Welkom Bij de 3 Biggetjes, dit laatstgenoemde liedje wordt bij de finale nog eens herhaald waarbij iedereen in de zaal luidkeels meezingt en danst. Een spetterend einde voor deze bijzondere musical, die niet alleen vrolijke momenten heeft.

Na afloop verdwijnt een enkele tekening, die door de jonge bezoekers zijn meegenomen in het daarvoor bestemde mandje bij de uitgang. We moeten het theater zo snel mogelijk verlaten, want de volgende lichting publiek, een nieuwe zee van roze, staat al te trappelen bij de ingang voor de laatste show van de zes shows die het gezelschap dit weekend opvoert. Nog een keer Welkom Bij de 3 Biggetjes voor ze terug naar België gaan.

Hoofdafbeelding: banner De 3 Biggetjes – K3 Musical. Afbeelding verkregen van Martiniplaza Theater

Nog even dit

iDEALqrOnze artikelen zijn gratis en zullen nooit achter een betaalmuur verdwijnen. Voor theatermakers willen wij een onafhankelijk en levendig platform bieden: voor nu en in de toekomst. Donaties zorgen ervoor dat wij op lange termijn kunnen blijven investeren in het platform Theater050 en dat verhalen over theaterproducties belicht worden.
Betalen kan via onderstaande knop en je mag het bedrag zelf kiezen.
Bedankt voor je steun!

iDEAL

Kies het bedrag en doneer
Ticketverkoop voor culturele evenementen via cultuurkaartje.nl