Het Peloton Suffragette: de strijd van vrouwen om te mogen stemmen

Honderd jaar geleden mochten vrouwen in Nederland voor het eerst stemmen. Daar ging een lange strijd aan vooraf, met Aletta Jacobs als bekende voorvechter. In Groot-Brittannië was dat Emmeline Pankhurst, met achter haar vele andere vrouwen: de suffragettes.

Suffragette - Het Peloton
Van 18 tot en met 20 oktober was in het Vrijdag Theater de toneelvoorstelling Suffragette te zien van theatergezelschap Het Peloton. Deze voorstelling gaat over Abby: een jonge moeder in Oost-Londen. Met haar man werkt zij lange dagen in een wasserij. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor hun zoontje en het huishouden.

Langzaam raakt Abby steeds meer betrokken bij de suffragettes en komt in opstand tegen het heersende idee dat vrouwen minder waard zijn dan mannen. Ze strijdt tot elke prijs voor vrouwenkiesrecht.

'Suffragette' wordt ook in Winsum, Assen en Roden opgevoerd (tot en met 10 november). Bekijk de site van Het Peloton voor meer informatie, tickets en speeldata.

Nog even dit

iDEALqrOnze artikelen zijn gratis en zullen nooit achter een betaalmuur verdwijnen. Voor theatermakers willen wij een onafhankelijk en levendig platform bieden: voor nu en in de toekomst. Donaties zorgen ervoor dat wij op lange termijn kunnen blijven investeren in het platform Theater050 en dat verhalen over theaterproducties belicht worden.
Betalen kan via onderstaande knop en je mag het bedrag zelf kiezen.
Bedankt voor je steun!

iDEAL

Kies het bedrag en doneer
Ticketverkoop voor culturele evenementen via cultuurkaartje.nl